Salata cu ruccola si parmezan

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu ruccola si parmezan

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Ruccola – o casoleta
  • Parmezan – 100 g
  • Zeama de lamaie – 1 si 1/2 lingura
  • Oua de prepelita – 6 buc
  • Otet – 3 linguri
  • Paine prajita – 2 felii
  • Cous cous – 5-6 linguri
  • Apa fierbinte – 200-300 ml
  • Unt – 25 g
  • Ulei – 1 lingura
  • Seminte de susan – 1 lingurita
  • Ardei iute – 1 buc
  • Dressing de pesto cu busuioc:
  • Miez de seminte de floarea soarelui – 1 lingura
  • Busuioc proaspat – 7-8 frunze
  • Ulei de masline – 30-50 ml
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Adaugati ruccola intr-un bol incapator si stropiti-o cu zeama de lamaie;
Frecati ardeiul si scoateti semintele – taiati-l apoi rondele;
Puneti busuiocul proaspat si miezul de floarea soarelui intr-un mojar – zdrobiti-le cu pistilul si adaugati ulei de masline treptat;
Adaugati pesto (dupa gust) in bol;
Radeti parmezan peste si amestecati toate ingredientele;
Adaugati semintele de susan (in ploaie) pe deasupra;
Gustati si asezonati cu sare si piper daca mai este cazul;
Puneti o craticioara cu apa si sare pe foc;
Cand apa a inceput sa fiarba, dati focul mic si adaugati otetul;
Faceti un vartej cu telul in apa si in interiorul acestui spargeti ouale de prepelita;
Lasati-le acolo cca 1-2 minute, in functie de cum preferati sa le mancati;
Scoateti-le cu o spumiera pe farfurie;
Puneti cous cous-ul intr-un castron si adaugati apa fierbinte peste acesta;
Lasati cca 3 minute la umflat si apoi scurgeti excesul de apa;
Trageti-l la tigaie cu putin unt, sare si piper;
Serviti cous cous-ul si ouale de prepelita posate impreuna cu salata.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc