Salata cu pui, rosii cherry si parmezan

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu pui, rosii cherry si parmezan

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Rosii cherry – 100 g (sau rosii normale)
  • Salata creata – 1 buc
  • Piept de pui – 200 g
  • Parmezan – 50 g
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Paine prajita – 4 felii
  • Sare si piper – dupa gust
  • Pentru dressing de usturoi si rosii coapte:
  • Rosii – 2 buc
  • Usturoi – 4 catei
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Zahar – 1 varf de cutit
  • Ulei – 25 ml + 20 ml pentru pui
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le intr-un bol incapator;
Rupeti salata creata si adaugati-o si pe aceasta in bol;
Radeti parmezanul si adaugati-l in bol;
Taiati ceapa rosie rondele si puneti-o peste parmezan;
Coaceti rosiile si usturoiul pe o plita sau in cuptor;
Scoateti pielita rosiilor si blendati-le;
Zdrobiti usturoiul intr-un mojar, adaugand sare si ulei (cca 25 ml) treptat;
Frecati bine in mojar pana obtineti o emulsie in care adaugati tot treptat rosiile blendate;
Taiati puiul cubulete sau fasii subtiri;
Ungeti puiul cu ulei, asezonati-l cu sare si piper si pregatiti-l pe gratar (il puteti si praji daca va este mai usor);
Cand s-a mai racit (dar nu in totalitate) adaugati puiul peste restul ingredientelor din bol;
Adaugati dressing-ul peste ingredientele din bol, apoi zaharul si amestecati bine;
Prajiti painea, taiati-o bastonase si serviti impreuna cu salata;
Asezonati cu sare daca mai este cazul.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc