Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare, piper si sos de soia.
Punem pe foc la incins un wok sau, daca nu aveti wok, o tigaie. Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea. Lasam carnea sa se faca bine, stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul.
Mai lasam pe foc cam 10 minute si oprim focul si punem lingurita de miere, amestecam bine si lasam deoparte.
Salata o spalam si o asezam intr-un bol. Rosiile si castravetii ii taiem bucati, la fel si cele doua clementine ramase.
Carnea care s-a racit putin, o asezam peste salata cu sos cu tot. Adaugam rosiile si castravetii si amestecam usor. Deasupra turnam o lingura de ulei de masline si, daca vreti sa fie acrisoara, atunci adaugati putin otet de vin sau de mere.
Deasupra se pot presara cateva masline, pentru aspect.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...
Fursecuri cu ciocolata, spritateDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii