Ingrediente
● o felie de branza de capra rulou/persoana |
● o felie de paine feliata /persoana |
● salata iceberg |
● salata rucula |
● spanac |
● salata roble |
● castravete |
● rosii cherry |
● ceapa rosie |
● smochine |
● ulei de masline ev |
● dressing salata |
● crema de otet balsamic cu smochine |
● miere/zahar brun |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min
Pana sa ajung in Spania singura branza de capra mancata era cea clasica, facuta ca o telemea de catre bunica. Aici insa am descoperit o branzica nemaipomenita, o branza de capra gen rulou, de care m-am indragostit imediat!!
Pentru inceput taiati cu o forma, de aceeasi dimensiune cu branza de capra sau un pic mai mare, rotite din felia de paine tip sandwich. Prajiti painica, in cuptorul deschis sau in prajitorul de paine, nu incercati sa o faceti intr-o tigaie pe aragaz, va lua gust de ars!!!
Pentru salata am folosit un amestec gata cumparat cu tipurile de salata expuse mai sus. Puteti folosi orice fel de amestec doriti, dar este imprescindibil sa aveti in amestec rucula si ceapa rosie. Rosia cherry se poate inlocui cu rosia tata vacii, care este mai carnoasa sau rosia raff. In caz ca nu aveti, folositi orice fel de rosie aveti, dar sa fie mai tare.
Taiati castravetele curatat in cubulete mai mici si impreuna cu rosia cubulete, smochinele cubulete si salata puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu dressingul pt salata folosit, poate fi o clasica vinagreta de otet, ulei, un pic de mustar, sare si piper; eu am avut un dressing facut din marar maruntiti si lasat la macerat un pic in otet de mere, emulsionat cu ulei de masline, zahar pudra si sare.
Intre timp incingeti cuptorul la maxim. Intr-o tava puneti feliile de paine si asezati deasupra feliile de branza de capra de cca 1, 5 cm grosime, peste care presarati zahar brun sau un pic de miere. Introduceti in cuptor cat mai aproape de focul de sus dar:!: :!: nu inchideti usa cuptorului!!! Riscati sa vi se topeasca branzica, asa obtinem acelasi efect ca al unei salamandre profesionale de bucatarie.
Lasati cca 5 minute sau pana obs ca se caramelizeaza zaharul/mierea. Scoateti si asezati cu grija feliile deasupra unei gramajoare de salata. Otetul balsamic il puteti pune imprejurul salatei sau stropiti salata cu el inainte de a pune branzica.
Serviti imediat.
Salata cu branza de capra gratinata are si un dezavantaj in cazul in care vreti sa o pregatiti pt un pranz cu prietenii: trebuie servita individual si imediat ce ati asezat branzica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata cu Branza de Capra Gratinata si Smochine" nu uita sa ii faci un review.
Pentru inceput taiati cu o forma, de aceeasi dimensiune cu branza de capra sau un pic mai mare, rotite din felia de paine tip sandwich. Prajiti painica, in cuptorul deschis sau in prajitorul de paine, nu incercati sa o faceti intr-o tigaie pe aragaz, va lua gust de ars!!!
Pentru salata am folosit un amestec gata cumparat cu tipurile de salata expuse mai sus. Puteti folosi orice fel de amestec doriti, dar este imprescindibil sa aveti in amestec rucula si ceapa rosie. Rosia cherry se poate inlocui cu rosia tata vacii, care este mai carnoasa sau rosia raff. In caz ca nu aveti, folositi orice fel de rosie aveti, dar sa fie mai tare.
Taiati castravetele curatat in cubulete mai mici si impreuna cu rosia cubulete, smochinele cubulete si salata puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu dressingul pt salata folosit, poate fi o clasica vinagreta de otet, ulei, un pic de mustar, sare si piper; eu am avut un dressing facut din marar maruntiti si lasat la macerat un pic in otet de mere, emulsionat cu ulei de masline, zahar pudra si sare.
Intre timp incingeti cuptorul la maxim. Intr-o tava puneti feliile de paine si asezati deasupra feliile de branza de capra de cca 1, 5 cm grosime, peste care presarati zahar brun sau un pic de miere. Introduceti in cuptor cat mai aproape de focul de sus dar:!: :!: nu inchideti usa cuptorului!!! Riscati sa vi se topeasca branzica, asa obtinem acelasi efect ca al unei salamandre profesionale de bucatarie.
Lasati cca 5 minute sau pana obs ca se caramelizeaza zaharul/mierea. Scoateti si asezati cu grija feliile deasupra unei gramajoare de salata. Otetul balsamic il puteti pune imprejurul salatei sau stropiti salata cu el inainte de a pune branzica.
Serviti imediat.
Salata cu branza de capra gratinata are si un dezavantaj in cazul in care vreti sa o pregatiti pt un pranz cu prietenii: trebuie servita individual si imediat ce ati asezat branzica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata cu Branza de Capra Gratinata si Smochine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany