Pana sa ajung in Spania singura branza de capra mancata era cea clasica, facuta ca o telemea de catre bunica. Aici insa am descoperit o branzica nemaipomenita, o branza de capra gen rulou, de care m-am indragostit imediat!!
Pentru inceput taiati cu o forma, de aceeasi dimensiune cu branza de capra sau un pic mai mare, rotite din felia de paine tip sandwich. Prajiti painica, in cuptorul deschis sau in prajitorul de paine, nu incercati sa o faceti intr-o tigaie pe aragaz, va lua gust de ars!!!
Pentru salata am folosit un amestec gata cumparat cu tipurile de salata expuse mai sus. Puteti folosi orice fel de amestec doriti, dar este imprescindibil sa aveti in amestec rucula si ceapa rosie. Rosia cherry se poate inlocui cu rosia tata vacii, care este mai carnoasa sau rosia raff. In caz ca nu aveti, folositi orice fel de rosie aveti, dar sa fie mai tare.
Taiati castravetele curatat in cubulete mai mici si impreuna cu rosia cubulete, smochinele cubulete si salata puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu dressingul pt salata folosit, poate fi o clasica vinagreta de otet, ulei, un pic de mustar, sare si piper; eu am avut un dressing facut din marar maruntiti si lasat la macerat un pic in otet de mere, emulsionat cu ulei de masline, zahar pudra si sare.
Intre timp incingeti cuptorul la maxim. Intr-o tava puneti feliile de paine si asezati deasupra feliile de branza de capra de cca 1, 5 cm grosime, peste care presarati zahar brun sau un pic de miere. Introduceti in cuptor cat mai aproape de focul de sus dar:!: :!: nu inchideti usa cuptorului!!! Riscati sa vi se topeasca branzica, asa obtinem acelasi efect ca al unei salamandre profesionale de bucatarie.
Lasati cca 5 minute sau pana obs ca se caramelizeaza zaharul/mierea. Scoateti si asezati cu grija feliile deasupra unei gramajoare de salata. Otetul balsamic il puteti pune imprejurul salatei sau stropiti salata cu el inainte de a pune branzica.
Serviti imediat.
Salata cu branza de capra gratinata are si un dezavantaj in cazul in care vreti sa o pregatiti pt un pranz cu prietenii: trebuie servita individual si imediat ce ati asezat branzica.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii