Pana sa ajung in Spania singura branza de capra mancata era cea clasica, facuta ca o telemea de catre bunica. Aici insa am descoperit o branzica nemaipomenita, o branza de capra gen rulou, de care m-am indragostit imediat!!
Pentru inceput taiati cu o forma, de aceeasi dimensiune cu branza de capra sau un pic mai mare, rotite din felia de paine tip sandwich. Prajiti painica, in cuptorul deschis sau in prajitorul de paine, nu incercati sa o faceti intr-o tigaie pe aragaz, va lua gust de ars!!!
Pentru salata am folosit un amestec gata cumparat cu tipurile de salata expuse mai sus. Puteti folosi orice fel de amestec doriti, dar este imprescindibil sa aveti in amestec rucula si ceapa rosie. Rosia cherry se poate inlocui cu rosia tata vacii, care este mai carnoasa sau rosia raff. In caz ca nu aveti, folositi orice fel de rosie aveti, dar sa fie mai tare.
Taiati castravetele curatat in cubulete mai mici si impreuna cu rosia cubulete, smochinele cubulete si salata puneti-le intr-un bol. Amestecati-le cu dressingul pt salata folosit, poate fi o clasica vinagreta de otet, ulei, un pic de mustar, sare si piper; eu am avut un dressing facut din marar maruntiti si lasat la macerat un pic in otet de mere, emulsionat cu ulei de masline, zahar pudra si sare.
Intre timp incingeti cuptorul la maxim. Intr-o tava puneti feliile de paine si asezati deasupra feliile de branza de capra de cca 1, 5 cm grosime, peste care presarati zahar brun sau un pic de miere. Introduceti in cuptor cat mai aproape de focul de sus dar:!: :!: nu inchideti usa cuptorului!!! Riscati sa vi se topeasca branzica, asa obtinem acelasi efect ca al unei salamandre profesionale de bucatarie.
Lasati cca 5 minute sau pana obs ca se caramelizeaza zaharul/mierea. Scoateti si asezati cu grija feliile deasupra unei gramajoare de salata. Otetul balsamic il puteti pune imprejurul salatei sau stropiti salata cu el inainte de a pune branzica.
Serviti imediat.
Salata cu branza de capra gratinata are si un dezavantaj in cazul in care vreti sa o pregatiti pt un pranz cu prietenii: trebuie servita individual si imediat ce ati asezat branzica.
De cate ori fac placinte, o parte din aluat folosesc sa fac aceasta tarta sau renut la placinte in favoarea ei.
Aperitiv tarta sarata YupiiiiInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii