Salata crunchy cu quinoa si halloumi prajita

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata crunchy cu quinoa si halloumi prajita

Ingrediente

  • 100 gr quinoa
  • 5-6 felii halloumi
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben sau verde - dupa preferinte
  • 3 castraveti medii
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 zucchini
  • seminte de susan
  • masline verzi, negre, naturale, kalamata...etc. cu sau fara samburi, dupa gust
  • patrunjel verde
  • sare, piper, fulgi de chili
  • ardei iute, optional
  • ulei de masline

Mod de preparare

Halloumi este o branza semi-dura, asemanatoare cu o branza telemea mai uscata, originara din Cipru. Este über-raspindita in Grecia, Turcia, Israel si acum si la noi :D Caracteristica speciala acestei branze cipriote este punctul de topire foarte ridicat.

Am testat-o alaturi de o salata revigoranta cu quinoa si multe legume proaspete.
Incepem prin a clati/spala quinoa sub un jet de apa rece, dupa care o punem la fiert in apa cu sare. Pana fierbe quinoa ne ocupam de legume - le spalam si le tocam dupa preferinte. Noi am ales cuburi mici, dar daca va plac salatele ceva mai 'rustice' puteti sa lasati bucatile mai mari.

Feliem zucchiniul in lung sau rondele, cum preferati, iar feliile le prajim in foarte putin ulei de masline pe grill sau in tigaie. Intre timp a fiert si quinoa, asa ca o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin.

Ne apropiem de finish, feliem renumita halloumi in felii de aprox. 1 - 1,5 cm grosime si prajim feliile, la fel, pe grill sau in tigaie. Ca ultim pas, tocam patrunjelul verde si amestecam toate legumele intr-un bol. Adaugam quinoa, maslinele, uleiul de masline, semintele de susan, sare si piper dupa gust, iar cei aventurosi pot condimenta salata cu fulgi de chili sau rondele de ardei iute proaspat. Servim salata in farfurii adanci sau boluri cu 2-3 felii de branza halloumi prajita.

Reteta: http://aventuriculinarein2.ro/2016/09/27/salata-crunchy-cu-quinoa-si-halloumi-prajita/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Prajitura cu nuca si nes
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca si nes

O prajitura gustoasa cu blat de nuca si multa crema de cafea. Sigur e pe placul multora. Mie mi-a placut mult chiar daca nu...

Prajitura cu nuca si nes
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!