Bistecca Salad (In Felul Meu)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Bistecca Salad (In Felul Meu)

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 sferturi de salata iceberg (mai mica)
  • 1 pahar de iaurt gras si destul de lichid (sau 1/2 iaurt si 1/2 smintina acra asa cum recomanda alte retete sau 1 pahar buttermilk)
  • 70-90 gr brinza Gorgonzola dulce (daca aveti din cea cu Mascarpone e si mai buna)
  • un virf de catel de usturoi strivit foarte bine (eu nu am pus)
  • sare si piper proaspat macinat
  • 7 felii extrem de subtiri de bacon coapte in tigaia fara ulei sau la grill si apoi taiate marunt
  • 1-2 rosii
  • parmezan ras ca sa presarati deasupra (eu am uitat sa-l pun)

Mod de preparare

Pregatiti sosul: amestecati iaurtul (smintina sau buttermilk) cu gorgonzola, usturoi, sare si piper. Eu am amestecat pina cind a devenit crema. Puteti insa, asa am vazut in pozele Brio, sa lasati si bucatele mai mari de gorgozola in sos. Sosul se pastreaza la rece pina cind serviti salata.

Prajiti baconul si il taiati cuburi sau bucatele.

Spalati si taiati rosiile*, eu le-am pus felii dar in original sunt taiate cuburi (doar pulpa, fara seminte).

Spalati si uscati bine salata. Puneti pe o farfurie pe care ati pastrat-o in frigider ca sa fie rece cite un sfert de salata. Varsati sosul de brinza si iaurt si presarati baconul si rosiile.

Presarati si parmezan (daca nu uitati ca mine).
Deci dupa ce am poftit la salata Danielutei m-am dat putin cu netul si am imbinat placut retetele celor care au mincat aceasta salata la Brio si apoi au incercat sa o faca acasa la ei si ingredientele pe care Brio le publica in meniu.

Unele nu le-am pus intentionat pe altele le-am uitat. O sa scriu ce am pus si ce n-am pus eu ca sa va inspirati si sa faceti cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.