Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul intens al brânzei gorgonzola, toate învelite într-un rulou crocant. Perfect pentru a impresiona oaspeții la orice eveniment

Ingrediente

  • Ingrediente Rulouri cu nectarine și gorgonzola:
  • 7-8 foi de plăcintă
  • 100 gr brânză gorgonzola dolce
  • 3- 4 nectarine
  • 50-60 gr miez de nucă măcinat
  • miez de nucă întreg
  • 60 ml miere de albine
  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola:

Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprapune-le. Rulează foile de plăcintă cu ajutorului unui sucitor. Taie aluatul sub formă de rulouri și așază pe fiecare în tava cu forme de brioșe.

Amestecă miezul de nucă cu mierea și pune câte o linguriță din această umplutură în fiecare rulou format și presează astfel încă să formeze o bază.

Taie nectarinele în cubulețe și adaugă-le pe rând în fiecare rulou din tavă.

Coace-le în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 30 minute.

După ce s-au rumenit bine, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de brânză gorgonzola peste ele ca să se topească. Garnisește-le cu miez de nuca și cimbru.

Servește-le calde, sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici