Ingrediente

1 kg foi de placinta
5 piersici mari
bine coapte
zahar - dupa gust
2-3 linguri faina
scortisoara macinata
unt topit - pentru uns foile

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Curatati fructele de samburi si de coaja. Taiati-le cubulete. Adaugati zahar dupa gust (eu am pus 4 linguri), faina si scoartisoara. Faina va colecta sucul fructelor, il va pastra in prajitura si-l va impiedica sa se imprastie prin tava.

Pe blatul de lucru, puneti una peste alta, 3 foi de placinta dupa ce in prealabi le-ati uns cu unt topit. Taiati foaia in 3, pe lungime.

Puneti pe fiecare fasie cate o lingura de umplutura, apoi impaturiti din colt in colt pana ajugeti la capat. Inchideti cu grija colturile formate.

Puneti triunghiurile in tava, pe hartie de copt. Ungeti-le cu unt topit si presarati-le cu zahar cu cristalul mare. Coaceti la foc potrivit aprox. 15 minute. Sunt gata cand sunt usor rumenite.
Se pot folosi diferite umpluturi dulci sau sarate. Puteti folosi orice fel de fructe va plac sau carne, ciuperci, spanac, branza dulce sau sarata.

Daca umplutura este sarata, presarati cascaval ras sau seminte de mici (mac, susan).

pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Triunghiuri cu Fructe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Triunghiuri cu Fructe