Taralli cu Seminte de Finocchio

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

1 kg faina 00
30 gr sare
300 gr ulei de masline
1 pahar de vin alb (sec)
2 linguri de seminte de finocchio (fenel parca ii zice in romaneste)
apa cit e nevoie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se amesteca faina, vinul (tb sa fie un pic caldut, deci sa il incalzesti), uleiul, sarea si semintele de fenelsi apa cit e nevoie sa iasa un aluat elastic si omogen.

Se lasa sa se odihneasca, acoprit cu un servet de pinza, pt 20 min intrun loc care sa nu fie rece.

Se fac suluri groase de 1 cm cu o lungime dupa dorinta (eu zic max. 10 cm) care se inchid in cerc strivind cu putere (nota autoarei: bunica mea folosea cheia de la usa ca sa ii striveasca si eu fac la fel si acum ca sa urmez traditia).

Intr-o oala se pune apa la fiert cu 1 lingura de sare, cind clocoteste se scufunda citiva taralli cind se ridica singuri la suprafata cui paleta pt spuma ii recuperezi.

Se lasa la uscat pe serbetul de pinza pt citeva minute, se unge o tava cu ulei si se aseaza taralli.

La cuptor la 200 ° c (preincalzit) pt 15 minute. Trebuie sa devina usor aurii
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Taralli cu Seminte de Finocchio" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
vin

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Taralli cu Seminte de Finocchio