Se amesteca faina, vinul (tb sa fie un pic caldut, deci sa il incalzesti), uleiul, sarea si semintele de fenelsi apa cit e nevoie sa iasa un aluat elastic si omogen.
Se lasa sa se odihneasca, acoprit cu un servet de pinza, pt 20 min intrun loc care sa nu fie rece.
Se fac suluri groase de 1 cm cu o lungime dupa dorinta (eu zic max. 10 cm) care se inchid in cerc strivind cu putere (nota autoarei: bunica mea folosea cheia de la usa ca sa ii striveasca si eu fac la fel si acum ca sa urmez traditia).
Intr-o oala se pune apa la fiert cu 1 lingura de sare, cind clocoteste se scufunda citiva taralli cind se ridica singuri la suprafata cui paleta pt spuma ii recuperezi.
Se lasa la uscat pe serbetul de pinza pt citeva minute, se unge o tava cu ulei si se aseaza taralli.
La cuptor la 200 ° c (preincalzit) pt 15 minute. Trebuie sa devina usor aurii
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii