Taralli cu Seminte de Finocchio

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina 00
  • 30 gr sare
  • 300 gr ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb (sec)
  • 2 linguri de seminte de finocchio (fenel parca ii zice in romaneste)
  • apa cit e nevoie

Mod de preparare

Se amesteca faina, vinul (tb sa fie un pic caldut, deci sa il incalzesti), uleiul, sarea si semintele de fenelsi apa cit e nevoie sa iasa un aluat elastic si omogen.

Se lasa sa se odihneasca, acoprit cu un servet de pinza, pt 20 min intrun loc care sa nu fie rece.

Se fac suluri groase de 1 cm cu o lungime dupa dorinta (eu zic max. 10 cm) care se inchid in cerc strivind cu putere (nota autoarei: bunica mea folosea cheia de la usa ca sa ii striveasca si eu fac la fel si acum ca sa urmez traditia).

Intr-o oala se pune apa la fiert cu 1 lingura de sare, cind clocoteste se scufunda citiva taralli cind se ridica singuri la suprafata cui paleta pt spuma ii recuperezi.

Se lasa la uscat pe serbetul de pinza pt citeva minute, se unge o tava cu ulei si se aseaza taralli.

La cuptor la 200 ° c (preincalzit) pt 15 minute. Trebuie sa devina usor aurii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc