Ingrediente

1 pachet de aluat de foietaj (2 foi) conuri sau cilindri metalici
3 linguri de faina pentru prafuit blatul de lucru

Mod de preparare

Se scoate aluatul din cutie, se lasa sa ajunga la temperatura camerei (asta in cazul in care este congelat) dupa care, pe blatul de lucru, presaram putina faina si cu ajutorul sucitorului (facaletului) intindem putin aluatul, dar sa nu il intindem foarte subtire pentru ca atunci nu mai creste suficient, dar nici sa ramana la grosimea lui pentru ca, in cazul asta, va creste prea mult in timpul coptului.

Unele retete spun sa ungem conurile metalice inainte de a le folosi, eu nu ung niciodata pentru ca, pur si simplu, aluatul are in el destula grasime incat sa nu se prinda de forma.

Dupa ce aluatul e destul de intins, cu pintenul sau cu un cutit bine ascutit se taie fasii late de 2 cm.
Se ia pe rand cate o fasie de aluat si se fixeaza de varful conului metalic sau la unul din capetele cilindrului metalic (si cilindrul asta are o forma foarte, foarte usor conica pentru a putea scoate usor ruloul de pe el). Cilindrii mei sant foarte, foarte vechi, facuti pe timpurile ceausiste si s-a folosit o foaie de tabla de grosime 1 mm.

Deci, se revenim la fasiile de aluat .... se ia una, se aranjeaza pe varful conului sau capatul cilindrului si se incepe infasurarea lui pe metal, aluatul fiind putin suprapus unul peste altul pe masura ce infasuram. La capat, ungem cu putina apa partea de aluat care termina spirala (avem grija sa lasam la un capat o portiune de metal fara aluat ca sa putem manui forma). Se aseaza in tava de aragaz cu terminatia lipita spre tava.

Dupa ce s-au infasurat toate conurile sau cilindrii, se ung cu putina apa (sau lapte sau ou amestecat cu apa) se pun la copt la o temperatura de 375 f (190 c). Cand au prins o culoare aurie se scot din cuptor si cu un prosop de bucatarie prindem unul din capetele metalice a formelor de copt si cu cealalta mana sucim foarte usor aluatul copt si in acelasi timp si tragem de el ca sa scoatem de pe forma.
Se aseaza pe un platou, se lasa la racit si se pune la pastrare intre servetele de bucatarie de hartie si in cutie de carton. Se pot pastra pana la 2 luni de zile asa sau se pot umple cu bezea de capsuni, crema de vanilie sau crema de branza, frisca sau fiti voi mai inventivi
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulouri de Patiserie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  20.06.2012 19:07:37

Xanora, nu stiu cum de nu am vazut comentariul tau pana acuma....scuze... stiu ca rolurile astea sant foarte, foarte versatile si cu trecere mare la consumatori si acasa , la cei dragi noua.....voiam doar sa iti spun ca, daca nu ai conuri pentru ele si sa nu te mai chinui cu folia de aluminiu, sa iti procuri la toamna cand se culeg e porumbul, cateva bucati de tulpina . Partea dintre noduri, este ideala pentru conuri sau pentru kurtos kalaci. De multe ori in Romania, cand trebuia sa fac mai multe si conurile nu erau destule foloseam partile astea din tre noduri .....se ard putin la capete dar nu iau foc si le poti pastra multa vreme.....

xanora
•  29.05.2012 23:04:16

eu prima data am acut asta intr-un restauran tin care am lucrat, pt desert, le umpleam apoi cu o crema de vanilie-budinca si ceva inghetata..dupa , acasa, cum nu aveam conuri hihi le-am inventat cu hartie de aluminiu, a fost un pic cam greu dar a mers!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulouri de Patiserie