Se pun intr-un bol faina, uleiul, apa si zaharul.
Apoi, ingredientele se mixeaza, pana devin o compozitie omogena. Peste compozitia rezultata se pun scortisoara, nucsoara (dupa ochi) si praful de copt. Se mixeaza din nou, ca sa se incorporeze si ingredientele uscate, apoi compozitia se pune intr-o tava pentru tort, care inainte a fost unsa cu ulei si pudrata cu faina.
Separat se curata, se spala si se taie feliute atat merele, cat si perele. Feliile se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Acum se pot aranja feliutele de mere si de pere in tava de tort, peste blat. Se pudreaza cu scortisoara si nucsoara, iar tava se da la cuptor.
Se lasa in cuptor, pana "trece" testul scobitoarei.
Se serveste rece! :)
Pofta buna! : hug: : hug:
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii