Maiaua de drojdie se adauga peste faina cu mirodeniile si zaharul, se framanta un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adauga paharul de ulei in 2 transe consecutive. Aluatul trebuie sa absoarba integral uleiul, devenind suplu. Lasam la crescut la loc caldut ferit de curent pana cand dubleza de volum.
Din aluatul crescut luam cate o manuta, intindem, ungem cu margarina, presaram cu nucile macinate, punem o lingurita de magiun, formam placintica. Asezam pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie, lasam sa mai creasca cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apa cu zahar fiecare placintica, dam la cuptorul preincalzit la 180A°C. Cand s-au copt scoatem din cuptor acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minute, se dau cu zahar pudra si se servesc.
Pofta buna!
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAm vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...
Fursecuri cu unt si cocosO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii