Ingrediente

1 kg de faina
1 lingurita rasa de sare
100g de zahar
Coaja de lamaie si de portocala
Vanilie
45g de drojdie (dizolvata in apa calda cu 4 lingurite de zahar si 4 lingurite de faina)
1 pahar de ulei
Umplutura :
Magiun sau gem de prune
Nuci sau alune macinate
margarina vegetala

Mod de preparare

Maiaua de drojdie se adauga peste faina cu mirodeniile si zaharul, se framanta un aluat potrivit de tare. Peste aluat se adauga paharul de ulei in 2 transe consecutive. Aluatul trebuie sa absoarba integral uleiul, devenind suplu. Lasam la crescut la loc caldut ferit de curent pana cand dubleza de volum.

Din aluatul crescut luam cate o manuta, intindem, ungem cu margarina, presaram cu nucile macinate, punem o lingurita de magiun, formam placintica. Asezam pe o tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie, lasam sa mai creasca cam 20 de minute, ungem cu miere sau cu apa cu zahar fiecare placintica, dam la cuptorul preincalzit la 180AC. Cand s-au copt scoatem din cuptor acoperim cu un prosop umed cam 10-15 minute, se dau cu zahar pudra si se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Poale-n Brau de Post" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  21.12.2010 20:15:53

Multumesc mult dumiany! :)

dumiany
•  08.11.2010 19:29:33

Foartee bune si de post sunt bine venite.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Poale-n Brau de Post