Ingrediente
● Aluat: |
● 1 ou |
● 100 g smantana |
● 1 lingurita sare |
● aproximativ 100- 120 ml apa |
● 60- 80 g unt, la temperatura camerei |
● faina cat cuprinde, aproximativ 450 g ( circa 3 pahare) |
● 100 g smantana pentru uns placintelele |
● Umplutura: |
● 600 g branza de vaci, bine scursa |
● 1- 2 oua |
● sare, dupa gust |
● 1 legatura de marar verde, tocat marunt |
● cateva fire de ceapa verde, taiate rondele |
Mod de preparare
Aluat:
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu oul, sarea, mararul, ceapa verde si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10- 12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6- 8 cm diametru si puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.
Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde" nu uita sa ii faci un review.
Framantati un aluat ca de paine, putin mai moale si mai lipicios, din ou, smantana si faina cernuta impreuna cu sarea.
Lasati sa se odihneasca 15 min la temperatura camerei.
Impartiti aluatul in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti-o cu 1/3 din cantitatea de unt moale.
Rulati sub forma de sul, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Intre timp pregatiti umplutura:
Amestecati bine branza de vaci cu oul, sarea, mararul, ceapa verde si omogenizati bine.
Scoateti cate un rulou de la rece si taiati-l in 10- 12 bucati egale.
Intindeti fiecare bucatica intr-o foaie rotunda de 6- 8 cm diametru si puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura. Aduceti marginile spre centru si lipiti bine.
Fie le asezati cu lipitura in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fie le impachetati ca in poze, apoi ungeti-le cu smantana.
Procedati la fel pana terminati tot aluatul si umplutura.
Dati la cuptorul incins la 200 grade pana incep sa se rumeneasca, apoi inca 10 min la 150 grade.
Scoateti-le din tava pe gratar si acoperiti imediat cu un prosop, sa se inmoaie.
Serviti calde, dar sunt la fel de bune si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele Aperitiv cu Branza de Vaci, Marar si Ceapa Verde" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 30.04.2012 08:09:06
Poti sa le faci cu incredere ! Sunt tare bune !
Astept raspuns, draga Elenaly
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 30.04.2012 08:09:36
Multumesc, Superx400