Compozitie:
Drojdia se zdobeste si se amesteca cu zaharul si o lingura faina. Peste acestea se adauga apa calduta si se lasa sa stea 10 minute la caldura, pana face putina spuma. Intr-un vas se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se toarna drojdia.
Se amesteca cu mana bine, dupa care se adauga sarea si untul lasat la temperatura camerei. Toate acestea se framanta bine, dupa care aluatul se pune intr-un vas acoperit cu un prosop si se lasa la caldura.
Intre timp preparam umplutura de varza:
Varza se taie fasii subtiri si se adauga peste ceapa tocata marunt calita in ulei. Se lasa sa se inmoaie varza cu o ceasca de apa pe foc, dupa care se adauga o lingura de pasta de rosii si piperul. Cand varza este gata se agauga sarea si mararul si se opreste. Compozitia de varza se lasa la racit.
Intre timp se ia aluatul si se intinde cu sucitorul, dupa care se taie patratele cam de 8-9 cm, in functie de dorintele fiecaruia. In mijlocul bucatii de aluat se pune o lingura si jumatate varza si se aduc colturile ca la un plic. Eu am mai facut si ca o rulada, am intins o foaie si am umplut-o cu varza dupa care am rulat.
Se ia o tava in care se unge cu unt si se pun placintele. Acestea sta la cuptor aproximativ 35 de minute.
Se servesc calde sau reci dupa preferinte.
Pofta buna!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii