Ingrediente

foi placinta 1 pachet
esenta rom 1 sticluta
zahar o cana
1kg dovleac
unt 150 g
scortisoara o lingura rasa
1 plic zahar vanilat
1 ou
zahar pudra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se unge tava cu putin ulei, se pun 3 foi si cateva aschii de unt (sa zicem cat jumatate de lingurita) in diferite locuri si se pun inca 3 foi. Se curata dovleacul de coaja, se scot semintele, se da prin razatoare. Se pun: esenta, zaharul, scortisoara si untul impreuna cu dovleacul intr-o oala, la foc mic, pana se topeste untul.

Apoi se pun peste foile asezate dinainte in tava si din nou se pun 3 foi peste dovleac. Se acopera cu foi si se pune restul de dovleac, se acopera bine cu foile ramase, iar deasupra se pune un ou batut si se intinde pe toata suprafata. Se pune la cuptorul incalzit deja, timp de o jumatate de ora. Dupa o jumatate de ora o lasati la racit 20 min si o puteti servi. : )
Va urez succes!
Dupa ce s-a racit, o taiati in cuburi marimea unei felii de paine, se pudreaza cu zahar pudra si te aseaza pe o tava.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta de Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lumyer
•  24.10.2009 22:19:16

super buna !!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta de Dovleac