Placinta de Ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Ceapa

Ingrediente

  • 8 cepe potrivite
  • ulei
  • sare
  • piper
  • Pt aluat vezi linkul atasat sau
  • orice aluat de paine

Mod de preparare

Pentru aluatul acesta din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper. Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine.

Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei. Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa.

Cum nu am o tigaie mare, mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2, presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga.

Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie:) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze.

Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti, si am facut si o tarta: d Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura, l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata.

Un super mic dejun! Acum, vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat: cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. e foarte bun, nu lipeste ... dar din exces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire.

Nu, va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa.

Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm..
Sunt excelente la mic dejun sau gustarea de dupa amiaza!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie