Ingrediente
● Pentru o tava 3730 cm: |
● Aluat: |
● 2 cani (ca si cele de ceai) cu faina |
● cca 60 % din cantitatea de faina apa la temperatura camerei |
● un virf de cutit drojdie uscata |
● sare |
● ulei |
● malai |
● Topping: |
● 150-200 gr de dovleac |
● 1 lingura de ulei de masline |
● 1 catel de usturoi strivit cu latul cutitului |
● sare |
● 1 ramura de rozmarin si 4-5 frunze de salvie |
● 3/4 pahar cu suc de rosii |
● Facultativ: |
● 75 gr pancetta cuburi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Intr-un vas puneti drojdia la topit cu putina apa, adaugati apoi faina si apoi incet apa in care ati diluat sarea necesara, framintati si adaugati apa cit este nevoie ca sa obtineti un aluat moale si cit de cit nelipicios.
Lasati-l in castron sau pe masa acoperit si pregatiti tava:
Presarati malai si intindeti doar cu miinile apasind mai mult cu degetele dinspre centru spre margini aluatul (il intindeti putin pe masa de lucru si apoi il puneti in tava si continuati pina ajunge la dimensiunile tavii. Va fi foarte subtire, dar mai creste.
Cind l-ati intins bine in tava apasati pe toata aria lui cu virfurile degetelor ca sa ramina semne, mici gaurele (fara sa gauriti aluatul!) doar niste denivelari. Ungeti cu putin ulei cu o pensula sau cu mina dara fara sa apasati pe aluat toata suprafata, acoperiti tava cu un servet de pinza, atentie sa stea ca un cort deasupra ei si nu lipit pe aluatul uleios - si lasati sa dospeasca cit voi pregatiti toppingul/ sosul.
Curatati dovleacul de coaja si seminte si il taiati cuburi mici, il puneti in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare la foc mic si cu capac. Amestecati din cind in cind, trebuie sa se inabuse putin. Adaugati usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie maruntite (cine n-are, nu pune) si sucul de rosii.
Lasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e copt si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces.
Cind sosul e gata stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit
Incalziti cuptorul la maxim.
Pe aluatul din tava acum dospit cit de cit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii racit la temperatura camerei (nu fierbinte).
Cine vrea, poate sa puna cuburile de pancetta /bacon deasupra. E facultativ.
Intropduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute, apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt, timpul este in functie de cuptor (sa zic alte cca 10 minute).
Raciti putin si apoi taiati si serviti. Aluatul nu este pufos, ci subtire si putin crocant.
* Dovleacul pe care l-am folosit e Butternut Squash lat Cucurbita moschata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Lasati-l in castron sau pe masa acoperit si pregatiti tava:
Presarati malai si intindeti doar cu miinile apasind mai mult cu degetele dinspre centru spre margini aluatul (il intindeti putin pe masa de lucru si apoi il puneti in tava si continuati pina ajunge la dimensiunile tavii. Va fi foarte subtire, dar mai creste.
Cind l-ati intins bine in tava apasati pe toata aria lui cu virfurile degetelor ca sa ramina semne, mici gaurele (fara sa gauriti aluatul!) doar niste denivelari. Ungeti cu putin ulei cu o pensula sau cu mina dara fara sa apasati pe aluat toata suprafata, acoperiti tava cu un servet de pinza, atentie sa stea ca un cort deasupra ei si nu lipit pe aluatul uleios - si lasati sa dospeasca cit voi pregatiti toppingul/ sosul.
Curatati dovleacul de coaja si seminte si il taiati cuburi mici, il puneti in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei si un praf de sare la foc mic si cu capac. Amestecati din cind in cind, trebuie sa se inabuse putin. Adaugati usturoiul, ramurica de rozmarin si frunzele de salvie maruntite (cine n-are, nu pune) si sucul de rosii.
Lasati sa fiarba cca 20 min sau pina cind dovleacul e copt si sosul a devenit mai gros, s-a evaporat apa in exces.
Cind sosul e gata stingeti focul, recuperati usturoiul si crenguta de rozmarin pe care le aruncati si lasati la racit
Incalziti cuptorul la maxim.
Pe aluatul din tava acum dospit cit de cit turnati cu lingura sosul de dovleac si rosii racit la temperatura camerei (nu fierbinte).
Cine vrea, poate sa puna cuburile de pancetta /bacon deasupra. E facultativ.
Intropduceti tava mai intii in partea de jos a cuptorului cca 5 minute, apoi o mutati in jumatatea superioara a cuptorului pina cind aluatul e copt, timpul este in functie de cuptor (sa zic alte cca 10 minute).
Raciti putin si apoi taiati si serviti. Aluatul nu este pufos, ci subtire si putin crocant.
* Dovleacul pe care l-am folosit e Butternut Squash lat Cucurbita moschata. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza cu Dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany