Painica pufoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Painica pufoasa

Ingrediente

  • 500 grame faina alba
  • 100 grame faina secara
  • 100 grame faina integrala
  • sare
  • 1 lingurita de miere
  • 200 ml apa calduta
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei de masline
  • tarate de grau pentru framantat
  • un cubulet drojdie proaspata
  • optional: seminte de floarea soarelui, de dovleac, masline tocate marunt, rozmarin, oregano, cimbru, chimen, etc

Mod de preparare

Din drojdie se pregateste o mai, iar apoi se amesteca cu restul de ingredintele. Aluatul se lasa la crescut timp de o ora si apoi se da la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa