Paine Impletita Elvetiana

Complexitate
redusa
Paine Impletita Elvetiana

Ingrediente

  • 500 g de faina pentru cozonac
  • 1 ou
  • 250-300 ml de lapte
  • 1lingurita de sare
  • 1lingurita de zahar
  • 7g de drojdie uscata sau 21g de drojdie proaspata
  • 80g de unt
  • 1 ou + 1 lingura de lapte pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se poate face la masina sau cu mana. Amestecam oul batut cu laptele si sarea. Amestecam faina cu zaharul si cu drojdia, daca folosim drojdie proaspata, luati un pic din cantitatea de lapte si dizolvati drojdia in el.

In masina de paine depunem mai intai lichidele si apoi faina cu zaharul si drojdia. Lansam programul normal, lasam la odihna 1 ora la loc caldut.

Impartim aluatul in doua suluri, aproxim. 60 cm si le impletim dupa imagine. Asezam pe tava si lasam inca 30 de minute, ungem cu ou si infurnam in cuptorul rece la 220 grade C timp de 30-40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa