Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja
Puneti in vasul unui robot dovlecelul ras, cu tot cu apa lasata, parmezanul ras, sarea, laptele caldut, uleiul si drojdia frecata cu zaharul
Adaugati apoi 350 g de faina si framantati la viteza mica 10 minute
Daca vi se pare aluatul prea moale, mai adaugati faina
Cand aluatul devine ferm si nelipicios opriti robotul, acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
Puteti framanta aluatul si cu mana, daca nu aveti robot de bucatarie
Puneti faina pe masa de lucru si scoateti aluatul cu grija din bol
Impartiti aluatul in trei si formati trei suluri de aceeasi dimensiune, apoi impletiti-le cu grija, unind capetele si bagandu-le dedesubt, sub paine, ca sa nu se desfaca
Puneti paine intr-o tava cu hartie de copt si acoperit-o cu un prosop si lasati-o sa mai creasca 30 de minute
Ungeti painea cu ou batut si presarati deasupra taratele de grau
Coaceti painea in cuptorul preincalzit, la 160 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumeneste deasupra
Lasati painea sa se raceasca inainte de a o taia felii
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii