Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lasm 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.
Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.
La urma punem uleiul si framantam pana este bine incorporat.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, iar aluatul il impartim in 5 parti egale.
Luam un vas rotund, il tapetam cu faina. Formam 5 bile din bucatile de aluat si le punem in vas.
Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, aprindem cuptorul, il incingem si reglam o temperatura potrivita.
Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa. Se pastreaza daca mai apuca si nu se mananca intre timp :)))
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii