Orezul se fierbe in apa cu sare si apoi il lasam sa se scurga bine.
Intr-un vas de framantat punem faina, orezul fiert, fulgii de porumb, faina de malai, uleiul de masline, mierea, drojdia si sarea si adaugam treptat laptele caldut. Framantam totul pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si il lasam la dospit cca. 40 minute acoperit la loc caldut.
Dupa ce a dospit pe masa pe care am presarat faina rasturnam aluatul si il lucram un pic . Facem un baston care se va imparti in 10 buc. egale.
Fiecarei bucata ii dam forma ovala si se aseaza strans in forma de copt care in prea labil a fost uns cu putin ulei.
Se lasa asa in forma la dospit inca 15 minute . Se da la cuptorul incalzit in prealabil pt. cca . 35-40 minute (primele 10 min la foc iute apoi la foc mic).
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii