Paine cu orez

Complexitate
redusa
Paine cu orez

Ingrediente

  • 2 pumni de orez
  • 125 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri mire de albine
  • 1 lingurita sare
  • 1 pumn fulgi de porumb
  • 1 pumn faina de malai
  • 400 gr faina alba
  • 1 pachet drojdie uscata

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu sare si apoi il lasam sa se scurga bine.
Intr-un vas de framantat punem faina, orezul fiert, fulgii de porumb, faina de malai, uleiul de masline, mierea, drojdia si sarea si adaugam treptat laptele caldut. Framantam totul pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si il lasam la dospit cca. 40 minute acoperit la loc caldut.

Dupa ce a dospit pe masa pe care am presarat faina rasturnam aluatul si il lucram un pic . Facem un baston care se va imparti in 10 buc. egale.

Fiecarei bucata ii dam forma ovala si se aseaza strans in forma de copt care in prea labil a fost uns cu putin ulei.

Se lasa asa in forma la dospit inca 15 minute . Se da la cuptorul incalzit in prealabil pt. cca . 35-40 minute (primele 10 min la foc iute apoi la foc mic).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate