- Se pun intr-un bol mare faina proaspat cernuta, zaharul pudra, untul, drojdia si sarea (drojdia si sarea nu sunt ”prietene” si din acest motiv se vor aseza la distanta una de alta - sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga treptat lichidul (apa si lapte), amestecand ingredientele cu mana, pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.
- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru infainata in prealabil si se framanta cu mainile (aproximativ 5 minute) pana la obtinerea unui aluat moale, nelipicios si usor de modelat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se acopera aluatul cu un bol suficient de mare si se lasa la dospit timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se framanta aluatul putin pe suprafata de lucru. Se adauga migdalele maruntite si se in corporeaza in aluat. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere.
- Se aplatizeaza aluatul cu palmele. Se presara la suprafata fulgii de migdale.
- Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
- Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Aluatul se coace timp de 20 - 25 minute.
- Painea coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii