Paine cu Bere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu Bere

Ingrediente

  • Pentru o paine:
  • aprox 500 g faina alba
  • 50 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • 200 ml bere
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.

Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.

Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.

Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.

Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox. 35-45 min.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda:))).

Se pastreaza frageda chiar si 3 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie