Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10 minute.
Adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam. Adaugam acum si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Daca este un pic lipicios, mai adaugati putina faina.
Se acopera vasul cu un servet si se lasa la crescut la loc caldut pentru aprox. 50 minute.
Tapetam tava cu hartie de copt, formam bilute din aluat si le punem una langa alta sau puteti forma un rulou pe care il puneti in tava. Mai lasam aluatul in tava la loc caldut inca 15 minute. Pentru a se rumeni frumos am uns aluatul cu putina apa.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos, aprox. 35-45 min.
Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un servet (pentru a se fragezi) si se lasa la racit sau serveste calda. Eu nu ma pot abtine si mereu rup cate o bucata atunci cat e calda:))).
Se pastreaza frageda chiar si 3 zile.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii