Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 c)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar nerafinat
  • 2 catei de usturoi
  • 390 g faina de grau alba
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 30 g unt nesarat (82%) topit;
  • lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati)
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare fina dupa gust
  • Inainte de coacere:
  • 750 ml apa calda
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 20 g unt topit (80-82%)
  • fleur de sel sau sare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea.

Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii.

Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1: 30 h. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu.

Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.

*Daca vreti puteti sa lasati intreg aluatul rulat cu umplutura fara sa il taiati. Rezultatul este la fel si este o metoda mai rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Paste cu  afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu afumatura, la cuptor

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente...

Paste cu afumatura, la cuptor
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola