Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Complexitate
redusa
Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 c)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar nerafinat
  • 2 catei de usturoi
  • 390 g faina de grau alba
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 30 g unt nesarat (82%) topit;
  • lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune
  • Pentru umplutura:
  • 250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati
  • 200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati)
  • piper proaspat macinat
  • sare de mare fina dupa gust
  • Inainte de coacere:
  • 750 ml apa calda
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 20 g unt topit (80-82%)
  • fleur de sel sau sare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea.

Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii.

Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1: 30 h. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu.

Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.

*Daca vreti puteti sa lasati intreg aluatul rulat cu umplutura fara sa il taiati. Rezultatul este la fel si este o metoda mai rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola