Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita

Postat pe: 07-06-2013
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
250 ml lapte integral cald (nu mai cald de 40 c)
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar nerafinat
2 catei de usturoi
390 g faina de grau alba
1 lingurita sare de mare fina
30 g unt nesarat (82%) topit
lasati sa se raceasca putin inainte de a il pune
Pentru umplutura:
250 g mozzarella de bivolita taiata sau rupta bucati
200 g chorizo proaspat taiat marunt si prajit dupa plac (puteti inlocui dupa plac cu sunca sau alt carnati)
piper proaspat macinat
sare de mare fina dupa gust
Inainte de coacere:
750 ml apa calda
3 linguri bicarbonat de sodiu
20 g unt topit (80-82%)
fleur de sel sau sare Maldon (optional)

Mod de preparare

Puneti intr-un bol mic laptele cald, usturoiul, drojdia sfarmata si zaharul. Amestecati pana se dizolva drojdia apoi lasati deoparte 5 minute. Intr-un bol mai mare amestecati faina si sarea.

Puneti untul peste lapte apoi turnati acestea peste faina. Cu o furculita formati un aluat dupa care transferati pe o suprafata. Framantati 7 minute. Veti obtine un aluat moale, elastic si nelipicios. Daca mai este nevoie presarati doar cate un praf mic de faina in timpul framantarii.

Puneti aluatul in bol, ungeti cu putin ulei de masline extra virgin, acoperiti si lasati intr-un loc cald pana cand s-a dublat, intre 1 h si 1: 30 h. Preincalziti cuptorul la 200 c (gaz 6). Asezati intr-o tava foaie de copt sau folie de aluminiu. Intr-un bol cu diametrul mare sau intr-un vas puneti apa si bicarbonatul de sodiu.

Presarati putina faina pe suprafata si impartiti aluatul in jumatate. Intindeti fiecare la o lungime de 50 cm si o latime intre 16-18 cm. Puneti jumatate din mozzarella si chorizo. Asezonati apoi rulati incercand sa sigilati cat de bine. Puneti acesta in vasul cu apa si lasati aproximativ 30 de secunde. Scoateti si taiati acesta in bucati de aproximativ 4-5 cm. Asezati-le in tava, ungeti cu unt topit deasupra si optional presarati putina sare. Procedati la fel si cu cealalta jumatate de aluat apoi coaceti pana cand au o culoare auriu inchis, aproximativ 20 minute.

*Daca vreti puteti sa lasati intreg aluatul rulat cu umplutura fara sa il taiati. Rezultatul este la fel si este o metoda mai rapida.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mini Covrigi Umpluti cu Chorizo si Mozzarella de Bivolita