Melci si Palmieri cu Spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Melci si Palmieri cu Spanac

Ingrediente

  • 500-700 gr de foietaj
  • 150 gr urda de capra
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 ou si un albus
  • 2 linguri de smantana grasa, groasa
  • 50-100 gr cascaval ras
  • o mana zdravana de spanac
  • sare
  • piper dupa gust
  • Pt uns:
  • un galbenus
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare

Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Se toaca apoi fideluta si se amesteca cu urda de capra, un ou intreg si un albus, cele doua linguri de smantana, cascavalul ras, un praf de sare si unul de piper, si ceapa verde tocata marunt.

Se intinde foaia de foietaj pe bancul de lucru si se aranjeaza in felul urmator.

1. Pt a-i da forma finala de palmier se traseaza o linie imaginara pe mijlocul aluatului. Umplutura se pune pe aproximativ pe toata suprafata aluatului, lasand un gol cam de un cm exact in mijloc pt a se putea uni. Se ruleaza pe rand de la margine spre centru, iar in locul uniunii aluatului se pensuleaza cu galbenus de ou cu lapte - vezi foto. Se taie rondele de aprox 1, 5-2 cm latime, dupa care se pun in tava orizontal.

2. Pt a-i da forma de melc se intinde compozitia pe toata suprafata aluatului, mai putin cca 1 cm pe una din laturi, unde se va inchide. Se pensuleaza cu galbenus cu ou si se preseaza un pic pt a se lipi aluatul si pt a nu se desface la copt. Se taie rondele de cca 1, 5-2 cm care se pun in tava in pozitie orizontala.

Se pensuleaza bine pe lateral si pe deschidere cu galbenus cu lapte si se dau la copt pt aprox 25-30 minute la 180º, doar cu focul de jos, iar in ultimele 5 minute si cel superior.

Pentru cei ce doresc se poate adauga marar proaspat in compozitie sau se poate pune un pic de cascaval extra deasupra in ultimele 5 minute de copt.

Pofta buna!
Sunt foarte bune caldute dar si reci, ca aperitiv sau snack.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie