Lumanari Comestibile Pentru Craciun

Complexitate
redusa
Lumanari Comestibile Pentru Craciun

Ingrediente

  • Pentru salam:
  • -250g biscuiti
  • -150g iaurt de ananas/natural
  • -4 linguri de cacao
  • -2 linguri de lapte (optional)
  • Pentru glazura:
  • -300g ciocolata alba
  • -colorant rosu
  • -4 seminte de pin/migdale

Mod de preparare

Prima data se face salamul de biscuiti. Biscuitii se zdrobesc cu facaletul ori la robotul de bucatarie, apoi se pun intr-un bol, iar peste ei se pune atat iaurtul cat si cacao si se framanta bine, iar daca e nevoie si mai adauga si cele 2 linguri de lapte.

Din compozitie se fac patru bucati de salam, doua mai mari si doua mai mici.

Apoi, fiecare bucata de salam se inveleste in folie alimentara si se dau la frigider pentru cel putin 2h.

Cand se apropie sa expire timpul de "odihna" din frigider a bucatilor de salam, se topeste ciocolata. Ciocolata se imparte in doua. Jumatate se pune la topit la microunde, la temperatura cea mai mica, iar cealalta se lasa deoparte, pentru ca se va folosi mai tarziu.

Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, 1 samanta de pin sau o jumatate de migdala.

Apoi, se iau din frigider doua bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile... nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!

Cu ciocolata trebuie lucrat, foarte rapid ca altfel se intareste!

Dupa, se pune la topit la microunde cealalta cantitate de ciocolata, iar cand e lichida se pune colorant rosu ... sau ce culoare doriti, evident. Apoi, cu glazura rezultata se dau celelate doua bucati de salam.

Lumanarile rezultate, se mai dau la frigider pana se usuca.

Sarbatori fericite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie