Prima data se face salamul de biscuiti. Biscuitii se zdrobesc cu facaletul ori la robotul de bucatarie, apoi se pun intr-un bol, iar peste ei se pune atat iaurtul cat si cacao si se framanta bine, iar daca e nevoie si mai adauga si cele 2 linguri de lapte.
Din compozitie se fac patru bucati de salam, doua mai mari si doua mai mici.
Apoi, fiecare bucata de salam se inveleste in folie alimentara si se dau la frigider pentru cel putin 2h.
Cand se apropie sa expire timpul de "odihna" din frigider a bucatilor de salam, se topeste ciocolata. Ciocolata se imparte in doua. Jumatate se pune la topit la microunde, la temperatura cea mai mica, iar cealalta se lasa deoparte, pentru ca se va folosi mai tarziu.
Inainte de a da cu glazura, salamul de biscuiti, se pune in varful fiecarei bucati de salam, 1 samanta de pin sau o jumatate de migdala.
Apoi, se iau din frigider doua bucati de salam, care se dau cu glazura de ciocolata alba. Glazura se pune de sus, iar cu lingura sau cu pensula se ung toate extremitatile... nu trebuie sa iasa perfect neteda!!!
Cu ciocolata trebuie lucrat, foarte rapid ca altfel se intareste!
Dupa, se pune la topit la microunde cealalta cantitate de ciocolata, iar cand e lichida se pune colorant rosu ... sau ce culoare doriti, evident. Apoi, cu glazura rezultata se dau celelate doua bucati de salam.
Lumanarile rezultate, se mai dau la frigider pana se usuca.
Sarbatori fericite!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii