Huajuan in Forma de Trandafiri Galbeni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Huajuan in Forma de Trandafiri Galbeni

Ingrediente

  • 125 gr făină
  • 100 gr piure de dovleac dulce
  • 8 gr apă călduţă
  • 1,5 gr drojdie
  • 20 gr zahăr

Mod de preparare

1. Dizolvăm drojdia în apă călduţă. Turnăm soluţia în piureul de dovleac dulce şi amestecăm bine.

2. Adăugăm zahărul în făină, apoi punem piureul de dovleac dulce şi facem un aluat.

3. Acoperim cu un capac sau cu o bucată de pânză umedă vasul în care punem aluatul şi îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, timp de 3 - 5 ore, pentru ca volumul acestuia să crească de 1, 5 ori.

4. Presărăm făină pe planşetă. Frământăm aluatul pentru eliminarea aerului din el. tăiem apoi aluatul în bucăţi de 50 gr. şi le răsucim cu mâinile în baghete de aproximativ 10 centimetri lungime.

5. Tăiem un aluat în şase bucăţi din care una este mai mică decât celelalte cinci.

6. Răsucim apoi bucata mică de aluat în formă de măslină, care va fi stamina. Întindem cu sucitoarea celelalte cinci bucăţi de aluat în foi ale căror margini sunt puţin mai subţiri.

7. Etajăm foile de aluat în lateral, lăsându-se o distanţă pe marginile fiecărei foi. Trasăm cu un beţişor o linie profundă în centrul foilor de aluat. Punem apoi aluatul în formă de măslină pe foaia cea mai de jos.

8. Rulăm foile de aluat de jos în sus, apoi rupem ruloul de la mijloc unde este linia trasată de beţişor. Modelăm „petalele” după preferinţă şi avem gata doi „trandafiri” frumoşi.

9. Turnăm apă într-o oală cu aburi. Întindem un tifon îmbibat cu apă pe placa perforată. Punem „trandafirii” pe tifon, la distanţă unul de celălalt. Acoperim capacul oalei şi lăsăm huajuanul acolo timp de 10-15 minute.

10. Aprindem focul. După ce apa clocoteşte, lăsăm huajuanul în continuare 10-15 minute la aburi. Apoi stingem focul şi deschidem capacul doar după câteva minute. Şi astfel huajuanul este gata. Scoatem „trandafirii” galbeni pe o farfurie.

Sfaturi:
1. Cum faceţi piureul de dovleac dulce? Scoateţi seminţele dovleacului dulce, îl tăiaţi în bucăţi, le puneţi la aburi până când devin moi. Eliminaţi coaja şi zdrobiţi pulpa dovleacului.

2. Când adăugaţi piureul de dovleac în făină, să nu puneţi totul dintr-o dată, pentru că este posibil ca aluatul să fie prea umed. Dacă apare această problemă, puteţi adăuga o cantitate potrivită de făină pentru ca aluatul să nu fie lipicios.

3. Dacă doriţi să finalizaţi dospirea aluatului în timp scurt, puteţi folosi cuptorul. Puneţi vasul cu aluat pe o tavă şi turnaţi apă clocotită în tavă. Apoi puneţi tava în cuptor. Alegeţi temperatura de 40-50 grade Celsius şi dospirea se poate realiza în cel mult o oră.

4. Puteţi modifica, în funcţie de gustul dumneavoastră, cantitatea de zahăr sau chiar să nu folosiţi deloc.
La fel ca mantoul şi baozi, huajuan este o mâncare din făină preparată la aburi, des întâlnită pe masa chinezilor. Spre deosebire de huajuanul obişnuit, în această reţetă se adaugă dovleacul dulce, iar produsele sunt modelate în formă de trandafiri, ceea ce face ca acestea să fie şi mai atrăgătoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Plachie de cod
Bucataras.RO

Plachie de cod

O mancarica tare buna daca va place pestele!

Plachie de cod
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola