Laptele caldut se amesteca cu drojdia si cu zaharul. Faina se amesteca cu sarea si se face un loc in mijlocul fainii. Se toarna compozitia de drojdie peste, se adauga uleiul si se framanta usor pana ce aluatul nu se mai prinde de marginile vasului.
Se lasa sa se odihneasca 50 de minute. Se modeleaza apoi aluatul in doau franzelute. Se tapeaza cu hartie de copt tava, se aseaza franzeleutele, se ung cu ou si se preasar cu chimion. Se dau la cuptoul incins la `180 timp de 35-40 minute.
Se servesc calde cu unt!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii