Focaccia cu Rosii,masline si Busuioc

Postat pe: 05-06-2013
(0)

Ingrediente

300g faina
20g drojdie
10 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingura ulei de masline
20 sau 25 masline negre fara samburi
70 sau 90ml apa
rosii
busuioc uscat
1 lingurita sare
1 lingurita zahar

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea, zaharul si 4 linguri de ulei. Se dizolva drojdia in apa, se adauga peste faina si se framanta. Aluatul fiind moale se adauga inca 2 linguri de ulei. Se framanta bine, dupa care aluatul rezultat se lasa la crescut.

Se pune in tava doar dupa ce si-a dublat volumul.

Intre timp, pregatim tava. Asadar in tava se pune hartie de copt si se unge cu 2 linguri de ulei.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde in tava. Odata intins, se intoarce pe cealalta parte, asa incat sa ajunga ulei peste tot. Si se mai lasa la crescut pt max 20 minute.

Dupa care se taie rosiile felii (daca aveti rosii mari) sau in jumatate (daca aveti rosii mici ca si mine) si le aranjati in tava. Se taie si maslinele si se arunca peste rosii. Si se presara busuioc uscat si se da tava la cuptorul preincalzit.

Se lasa in cuptor pt 5 minute, dupa care se scoate tava, se presara lingura de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se poate servi ... pofta buna!
Merge foarte bine cu usturoi:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Focaccia cu Rosii,masline si Busuioc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Focaccia cu Rosii,masline si Busuioc