Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Complexitate
redusa
Faina de Quinoa - Preparata in Casa

Ingrediente

  • 150 gr seminte Quinoa
  • vas de fiert
  • sita pentru strecurat
  • si sita foarte, foarte fina, pentru cernut

Mod de preparare

Semintele de Quinoa, se spala in mai multe ape, numarul turelor de apa schimbate, depinde de cantitatea de seminte folosita. Eu, la circa 150 gr seminte, am schimbat apa de 4 ori.

Deci, semintele se pun intr-un vas mai mare, se pune apa peste ele si se spala cu mana, prin frecare. Apa va avea un aspect tulbure, chiar foarte tulbure. Se va schimba apa de atatea ori pana va ramane limpede.

Semintele se pun in strecuratoare de fiecare data cand schimbam apa si se pot tine si putin sub jetul de apa.

Dupa spalare, se pun pe servetele absorbante pentru a putea elimina excesul de apa. Din cand in cand se schimba servetelele si se mai rasfira semintele. Cand sant uscate (poate 2 ore) se pun in tava si se dau la cuptor pentru cateva minute, la temperatura medie, mai rasfirandu-le din cand in cand.

Se scot din cuptor (aveti grija sa nu se coaca sau sa se arda) se lasa la racit.

Reci, se pun cam 2 linguri odata in masina de macinat cafea (sau moara mica daca aveti) si se macina. Se pune intrun vas praful grunjos rezultat.

Dupa ce am terminat de macinat toate semintele, trecem la pasul urmator... cernerea prin sita foarte fina. Vor rezulta doua faini, una fina si una grunjoasa. Cea fina se puna intr-un vas, iar cea grunjoasa in alt vas. Pe cea grunjoasa o vom mai macina inca odata si vom repeta procesul de cernere. Amestecam fainile obtinute si gata, avem faina pe care o putem folosi cu succes la paini fara gluten, la biscuiti energizanti, muffinsuri etc.

Daca, eventual mai ramane faina grunjoasa dupa a doua tura de macinere, se repeta si a treia oara macinarea si cernerea pana nu mai ramane nimic grunjos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa