Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea (asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie). Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii.
Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat, intr-o farfurie.
Se procedeaza in felul cu restul de boabe.
Dupa macinarea completa, se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita, se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait, altfel nu vor iesi bine preparatele, la care vom folosi faina.
Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii