Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea (asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie). Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii.
Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat, intr-o farfurie.
Se procedeaza in felul cu restul de boabe.
Dupa macinarea completa, se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita, se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait, altfel nu vor iesi bine preparatele, la care vom folosi faina.
Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii