Faina de Coconut - Preparata in Casa

Postat pe: 30-01-2011
(2)

Ingrediente

Mod de preparare

Cantitate si modul de preparare incipient este postata la reteta de lapte de cocos . Se au in vedere fulgi de cocos fara indulcitori, iar procesul de preparare al fainii este mai jos.

Dupa ce separam laptele de fulgii de cocos, ii asezam intr-o tava si punem la cuptor la foc moderat spre mic (poate ar fi bine mai mult mic) si ii uscam. Avem grija, ca din cand in cand sa deschidem usa cuptorului, sa ne uitam la fulgi si sa mai afanam, sa nu se maroneasca sau sa se arda. Desigur ca isi vor schimba culoarea din alb in caramel deschis, dar nu se vor arde.

Dupa uscarea totala, se vor macina in masina de cafea sau moara mica, se vor cerne prin sita (un proces destul de incet - din cauza grasimi continute devine si cumva lipicios). Dupa cernere, se mai pun in cuptor pentru vreo jumate de ora, avand grija sa ne mai uitam la ei si sa ii mai rasfiram, apoi ii mai macinam inca odata.)
o sa obtinem o pudra de o consistenta mai grunjoasa pe care o mai cernem odata si gata ... folosim faina la ce avem nevoie.

Se pastreaza in borcan inchis ermeticla congelator. Se pastreaza proaspata pana la un an. La folosire, se scoate cat avem nevoie, se aduce la temperatura camerei, se cerne.

Poate suna un proces greu, indelungat, dar nu e chiar asa de mare problema ... laptele de cocos se poate folosi la gris cu lapte, orez cu lapte sau budinca de orez, salam de biscuiti sau la orice altceva care cere lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Faina de Coconut - Preparata in Casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  03.03.2011 09:10:51

Scuze de intarziere...am fost cam ocupata in ultimul timp...deci , laptele de coconut este bun la mancaruri, orez si gris fiert, salam de biscuiti de post si nu numai, dar nu e pentru baut...cel putin mie nu imi place, este exact gustul laptelui proaspat scos din nuca de cocos. Daca ai sa il prepari, poti sa pui in sticle( ar fi bine borcane) si sa tii la congelator pentyru o intrebuintare mai tarzie. Am scris borcane, pentru ca se aduna uleiul de coconut deasupra ( crema) si nu ai sa o poti scoate din sticla pentru ca are gatul ingust...doar sa lasi la temperatura camerei sa se dezghete si apoi sa incalzesti la microunde , scuturi bine sticla ca sa se amestece grasimea cu restul...
Dupa parerea mea si incercarile mele , cel mai reusit lapte a fost cel la care am folosit mai putina apa ( am redus aproape jumate din cantitate) si a iesit mai concentrat...
se prepara din fulgi laptele si daca nu vrei sa pui in moara de bucatarie poti folosi o rasnita de cafea, face aceasi treaba, dar e munca si ca sa ai faina fina trebuie sa o cerni prin sita foarte fina ...eu sant super multumita de faina si laptele de cocos pe care le fac in casa....eu nu ma feresc de prea multe dar cand este post prefer sa folosesc laptele asta ....
Daca il,prepari , te rog sa ma tii la curent cu impresile...pupici si te mai astept cu idei de retete noi...

ilonka
•  26.02.2011 16:41:23

Draga Pupi, am dat de reteta asta forte interesanta si am citit-o si pe cea cu prepararea lapteui din fulgi. Eu ma feresc de proteine animale in general, asa ca incerc sa inlocuiesc laptele de vaca cu alte produse. Duap reteta ta, laptele de cocos precis o sa-mi reuseasca, insa la moara nu cred ca voi indrazni sa bag fulgii de nuca de moment ce contin grasime. Am incercat odata sa bag la moara cafea prajita ca aveam multa si pierdeam timp macinand cate putin in rasnita, si s-au obturat iesirile de la pietrele de moara, s-au blocat cu o pasta tasata de cafea: Chiar si boabe de soia cand macin la moara imi face probleme, trebuie din cand in cand sa arunc cateva boabe de orez sau grau ca sa forteze trecerea. Tu ai reusit sa dai fulgi de nuca de cocos la moara cu pietre?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Faina de Coconut - Preparata in Casa