Ingrediente

Aluat
faina 1kg
zahar 200gr
galbenusuri 6 buc
razatura de lamaie
esenta de rom
vanilie
o lingurita de sare
lapte 400ml
o nuca de unt
o lg plina de smantana
o nuca mai mare de drojdie
ulei 100 ml
Crema
6 albusuri
25 gr cacao
50 gr nuca de cocos
150 gr zahar
esenta rom si vanilie
nuci si alune prajite
stafide
rahat
un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul, iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar, , besicute" pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  07.12.2015 06:15:26

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

LORY
•  12.11.2010 00:08:14

Julieta ma bucur mult ca reteta mea a fost pe placul tau .Multumesc mult pentru cuvintele frumoase
Pupici
Lory

julietastroie
•  10.11.2010 16:54:59

Aceasta reteta este superba, un cozonac care arata foarte bine si este foarte gustos, felicitari, m-am mirat si eu ce cozonac bun am facut.Multumesc pentru reteta.

LORY
•  04.03.2009 14:12:00

Lucia multumesc de cuvintele frumoase:)...si tu ai retete originale si foarte frumos prezentate

lucia_bp
•  28.02.2009 20:24:15

Lory,ma uimesti cu originalitatea si ingeniozitatea de care dai dovada !
Ai toata consideratia si respectul meu !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac