Ingrediente
● Aluat |
● faina 1kg |
● zahar 200gr |
● galbenusuri 6 buc |
● razatura de lamaie |
● esenta de rom |
● vanilie |
● o lingurita de sare |
● lapte 400ml |
● o nuca de unt |
● o lg plina de smantana |
● o nuca mai mare de drojdie |
● ulei 100 ml |
● Crema |
● 6 albusuri |
● 25 gr cacao |
● 50 gr nuca de cocos |
● 150 gr zahar |
● esenta rom si vanilie |
● nuci si alune prajite |
● stafide |
● rahat |
● un galbenus pentru uns deasupra |
Mod de preparare
Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul, iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar, , besicute" pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.
Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cozonac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
LORY
• 12.11.2010 00:08:14
Julieta ma bucur mult ca reteta mea a fost pe placul tau .Multumesc mult pentru cuvintele frumoase
Pupici
Lory
julietastroie
• 10.11.2010 16:54:59
Aceasta reteta este superba, un cozonac care arata foarte bine si este foarte gustos, felicitari, m-am mirat si eu ce cozonac bun am facut.Multumesc pentru reteta.
LORY
• 04.03.2009 14:12:00
Lucia multumesc de cuvintele frumoase:)...si tu ai retete originale si foarte frumos prezentate
lucia_bp
• 28.02.2009 20:24:15
Lory,ma uimesti cu originalitatea si ingeniozitatea de care dai dovada !
Ai toata consideratia si respectul meu !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 07.12.2015 06:15:26
Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com