Radem coaja de la lamaie si de la portocala. Stoarcem zeama. Ouale le batem cu praful de sare si zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa, adaugam vanilia si coaja de la citrice. Adaugam 3-4 linguri din zeama fructelor si apa, continuam sa mixam si incorporam usurel uleiul.
Amestecam faina cu faina de porumb si praful de copt, amestecam cele doua compozitii. Ungem o forma cu unt, ulei sau margarina si tapetam cu faina. Varsam maiaua checului si infurnam in cuptorul incins la 180 grade C cam pentru 40 de min., la jumatatea timpului de coacere putem taia pe mijloc cu ajutorul unui cutit astfel checul se va coace uniform.
Intre timp ce checul e la cuptor, pregatim din zeama citricelor, zahar si 1 cana de apa un sirop nu foarte grosut.
Scoatem checul din cuptor il intepam cu varful unui cutit subtire, cat putem de profund si varsam deasupra siropul caldut. Lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii