Chec cu Citrice si Malai

Complexitate
redusa
Chec cu Citrice si Malai

Ingrediente

  • 1 portocala bio cu coaja fina
  • 1 lamaie bio
  • 200 g de zahar+ 150g
  • 4 oua
  • 110 ml de apa
  • 90 ml de ulei
  • 9 linguri plinute de faina completa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1 praf de sare
  • 7 g de praf de copt
  • 2 lingurite de pasta de vanilie

Mod de preparare

Radem coaja de la lamaie si de la portocala. Stoarcem zeama. Ouale le batem cu praful de sare si zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa, adaugam vanilia si coaja de la citrice. Adaugam 3-4 linguri din zeama fructelor si apa, continuam sa mixam si incorporam usurel uleiul.

Amestecam faina cu faina de porumb si praful de copt, amestecam cele doua compozitii. Ungem o forma cu unt, ulei sau margarina si tapetam cu faina. Varsam maiaua checului si infurnam in cuptorul incins la 180 grade C cam pentru 40 de min., la jumatatea timpului de coacere putem taia pe mijloc cu ajutorul unui cutit astfel checul se va coace uniform.

Intre timp ce checul e la cuptor, pregatim din zeama citricelor, zahar si 1 cana de apa un sirop nu foarte grosut.

Scoatem checul din cuptor il intepam cu varful unui cutit subtire, cat putem de profund si varsam deasupra siropul caldut. Lasam sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola