Radem coaja de la lamaie si de la portocala. Stoarcem zeama. Ouale le batem cu praful de sare si zaharul pana se formeaza o spuma albicioasa, adaugam vanilia si coaja de la citrice. Adaugam 3-4 linguri din zeama fructelor si apa, continuam sa mixam si incorporam usurel uleiul.
Amestecam faina cu faina de porumb si praful de copt, amestecam cele doua compozitii. Ungem o forma cu unt, ulei sau margarina si tapetam cu faina. Varsam maiaua checului si infurnam in cuptorul incins la 180 grade C cam pentru 40 de min., la jumatatea timpului de coacere putem taia pe mijloc cu ajutorul unui cutit astfel checul se va coace uniform.
Intre timp ce checul e la cuptor, pregatim din zeama citricelor, zahar si 1 cana de apa un sirop nu foarte grosut.
Scoatem checul din cuptor il intepam cu varful unui cutit subtire, cat putem de profund si varsam deasupra siropul caldut. Lasam sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii