1. Folosind o sita deasa, cerneti intr-un bol marisor faina. Imediat dupa aceea taiati untul cubulete cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateti usor ouale intr-un bol mic.
2. Puneti cubuletele de unt si sarea peste faina si, folosind varful degetelor, incorporati untul de faina. Aceasta operatiune va poate lua aproximativ 6-7 minute, dar si mai mult daca untul este foarte tare. Important este sa 'lucrati" pana cand aspectul compozititei devine "nisipos".
3. In acest moment adaugati apa si ouale batute, framantand usor aluatul. Atentie la oua! s-ar putea sa nu aveti nevoie de toate.
4. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Inveliti aluatul in folie alimentara si introduceti-l pentru 30 de minute la frigider.
Nu e reteta mea, e reteta matusii.
Sfat:
-daca doriti sa preparati o tarta dulce, puteti sa adaugati ingredientelor de mai sus si 75 g de zahar tos, in momentul adaugarii untului.
Este o reteta frantuzeasca.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii