Aluat de Tarta (fraged)

Postat pe: 27-11-2010
(0)

Ingrediente

800 g faina alba de cozonaci
2 pachete de unt
2 oua
o lingurita apa foarte rece
Un varf cutit de sare

Mod de preparare

1. Folosind o sita deasa, cerneti intr-un bol marisor faina. Imediat dupa aceea taiati untul cubulete cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateti usor ouale intr-un bol mic.

2. Puneti cubuletele de unt si sarea peste faina si, folosind varful degetelor, incorporati untul de faina. Aceasta operatiune va poate lua aproximativ 6-7 minute, dar si mai mult daca untul este foarte tare. Important este sa 'lucrati" pana cand aspectul compozititei devine "nisipos".

3. In acest moment adaugati apa si ouale batute, framantand usor aluatul. Atentie la oua! s-ar putea sa nu aveti nevoie de toate.

4. Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Inveliti aluatul in folie alimentara si introduceti-l pentru 30 de minute la frigider.
Nu e reteta mea, e reteta matusii.

Sfat:
-daca doriti sa preparati o tarta dulce, puteti sa adaugati ingredientelor de mai sus si 75 g de zahar tos, in momentul adaugarii untului.

Este o reteta frantuzeasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aluat de Tarta (fraged)" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aluat de Tarta (fraged)