Din cantitatea de faina cu apa si sare facem un aluat legat (tare) fara drojdie, pe care il lasam la odihna o jumatate de ora.
Impartim aluatul in 8 parti egale, le modelam la rotund si le dam cu un perdaf de faina pe deasupra.
Fiecare bucata va fi intinsa cat mai subtire posibil taiata in portii mici care se coc pe plita dupa care se pun pe cotlonul sobei la uscat.
Ca si graul de coliva, samanta de canepa se bate la chiua cu maiul pentru ca toate boabele de canepa sa fie sparte. Intr un ceaun pe plita pe jumatate cu ape fierbinte, dar la foc mic, se adauga samanta chisata de canepa pentru a extrage o pasta care ne va folosi la reteta.
Apa fierbinte va face plasmoliza celulelor de canepa care vor elibera o creme sau o pasta pe care o saltam cu o paleta. Pasta obtinuta o indulcim si o aromam dupa care o lasam sa se raceasca.
Intr o oala mai mare pe jumatate cu apa punem trei linguri de faina si 75 gr de zahar si oparim pe rind toate foile coapte pe plita si uscate.
Pe un vas mai adanc se aseaza strat de turte oparite, dupa care un strat de julfa. Se repeta operatia de cate ori este nevoie pana se umple vasul. Deasupra se mai pun 3 -4 polonice de zeama in care au fost oparite turtele spre a se umfla mai bine.
O noapte la rece si acoperite dupa care pot fi servite.
Se servesc reci, taiate in diferite portii alaturi de un compot bun.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii