Turte cu Julfa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba 650 1 kg
  • apa 700 ml
  • sare samanta de canepa
  • 500 gr miere de albini esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • scortisoara zahar 75 gr

Mod de preparare

Din cantitatea de faina cu apa si sare facem un aluat legat (tare) fara drojdie, pe care il lasam la odihna o jumatate de ora.

Impartim aluatul in 8 parti egale, le modelam la rotund si le dam cu un perdaf de faina pe deasupra.
Fiecare bucata va fi intinsa cat mai subtire posibil taiata in portii mici care se coc pe plita dupa care se pun pe cotlonul sobei la uscat.

Ca si graul de coliva, samanta de canepa se bate la chiua cu maiul pentru ca toate boabele de canepa sa fie sparte. Intr un ceaun pe plita pe jumatate cu ape fierbinte, dar la foc mic, se adauga samanta chisata de canepa pentru a extrage o pasta care ne va folosi la reteta.

Apa fierbinte va face plasmoliza celulelor de canepa care vor elibera o creme sau o pasta pe care o saltam cu o paleta. Pasta obtinuta o indulcim si o aromam dupa care o lasam sa se raceasca.
Intr o oala mai mare pe jumatate cu apa punem trei linguri de faina si 75 gr de zahar si oparim pe rind toate foile coapte pe plita si uscate.

Pe un vas mai adanc se aseaza strat de turte oparite, dupa care un strat de julfa. Se repeta operatia de cate ori este nevoie pana se umple vasul. Deasupra se mai pun 3 -4 polonice de zeama in care au fost oparite turtele spre a se umfla mai bine.

O noapte la rece si acoperite dupa care pot fi servite.
Se servesc reci, taiate in diferite portii alaturi de un compot bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos