Din cantitatea de faina cu apa si sare facem un aluat legat (tare) fara drojdie, pe care il lasam la odihna o jumatate de ora.
Impartim aluatul in 8 parti egale, le modelam la rotund si le dam cu un perdaf de faina pe deasupra.
Fiecare bucata va fi intinsa cat mai subtire posibil taiata in portii mici care se coc pe plita dupa care se pun pe cotlonul sobei la uscat.
Ca si graul de coliva, samanta de canepa se bate la chiua cu maiul pentru ca toate boabele de canepa sa fie sparte. Intr un ceaun pe plita pe jumatate cu ape fierbinte, dar la foc mic, se adauga samanta chisata de canepa pentru a extrage o pasta care ne va folosi la reteta.
Apa fierbinte va face plasmoliza celulelor de canepa care vor elibera o creme sau o pasta pe care o saltam cu o paleta. Pasta obtinuta o indulcim si o aromam dupa care o lasam sa se raceasca.
Intr o oala mai mare pe jumatate cu apa punem trei linguri de faina si 75 gr de zahar si oparim pe rind toate foile coapte pe plita si uscate.
Pe un vas mai adanc se aseaza strat de turte oparite, dupa care un strat de julfa. Se repeta operatia de cate ori este nevoie pana se umple vasul. Deasupra se mai pun 3 -4 polonice de zeama in care au fost oparite turtele spre a se umfla mai bine.
O noapte la rece si acoperite dupa care pot fi servite.
Se servesc reci, taiate in diferite portii alaturi de un compot bun.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii