Se pune faina intr-un vas, in alt vas se pune potisa, sare, se toarna chisleac, se amesteca pana la topirea potisei si a sarii si se toarna peste faina de grau, framanta un aluat suficient de tare cat sa fie prelucrat. Imediat ce s-a terminat de framantat, se pot face turte.
Se rupe cate o bucatica de aluat, se pune pe masa de lucru si se face o foaie rotunda care se pune pe plita la copt sau la prajit in ulei. Azi eu am facut turte coapte. Se mananca asa simple sau se pot manca cu o cana de chisleac rece de la frigider. Sa aveti pofta, dragilor!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii