Turte coapte cu potisa

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Turte coapte cu potisa

Ingrediente

  • -1 kg faina de grau
  • -o oala de chisleac, pentru voi iaurt. Chisleacul este lapte dulce pus in oala si lasat pe prichiciul de la soba sa se prinda. (prichici-marginea sobei)
  • -1 lingura mare rasa de potisa
  • -1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, in alt vas se pune potisa, sare, se toarna chisleac, se amesteca pana la topirea potisei si a sarii si se toarna peste faina de grau, framanta un aluat suficient de tare cat sa fie prelucrat. Imediat ce s-a terminat de framantat, se pot face turte.

Se rupe cate o bucatica de aluat, se pune pe masa de lucru si se face o foaie rotunda care se pune pe plita la copt sau la prajit in ulei. Azi eu am facut turte coapte. Se mananca asa simple sau se pot manca cu o cana de chisleac rece de la frigider. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc