Ingrediente

1 kg faina de grau
o oala de chisleac, pentru voi iaurt. Chisleacul este lapte dulce pus in oala si lasat pe prichiciul de la soba sa se prinda. (prichici-marginea sobei)
1 lingura mare rasa de potisa
1 lingurita de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii

Se pune faina intr-un vas, in alt vas se pune potisa, sare, se toarna chisleac, se amesteca pana la topirea potisei si a sarii si se toarna peste faina de grau, framanta un aluat suficient de tare cat sa fie prelucrat. Imediat ce s-a terminat de framantat, se pot face turte.

Se rupe cate o bucatica de aluat, se pune pe masa de lucru si se face o foaie rotunda care se pune pe plita la copt sau la prajit in ulei. Azi eu am facut turte coapte. Se mananca asa simple sau se pot manca cu o cana de chisleac rece de la frigider. Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turte coapte cu potisa" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Imi aduc cu drag aminte de copilaria mea,de casuta varuita in culoarea cerului,cu prispa de lut vopsita cu huma de culoare cenusie,de mama,de tata care a plecat la ceruri intr-o zi ca ziua de azi si de cei cinci fratii mei cu care am copilarit.Imi aduc aminte cum ma striga mama de la joaca si ma punea sa framant aluat de turte in care puneam potisa,sa creasca iute si sa saturam o gloata ce astepta cu sufletul la gura fiecare turta sa fie coapta si sa fie halita.Potisa de ieri este bicarbonatul de azi si se folosea foarte des la framantatul aluatului,drojida se gasea mai rar si daca se gasea se strica repede deoarece lumea nu avea frigider unde sa o tina.Se mai practica uscarea drojdiei verzi,se faramita si se punea pe hartie la soare sa se usuce si cand trebuia sa framanti trebuia sa o umezesti de dimineata sa poti framanta pe seara,asa ca potisa era cea mai la indemana,cu ea framantai si te si apucai de facut turte si turtele ieseau foarte bune la gust,dar sa las sporavaiala si sa va dau reteta!

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turte coapte cu potisa