Mai întâi, ne apucăm de aluat:
Făina se cerne într-un castron.
În laptele călduț, se dizolvă zahărul și drojdia, se adaugă 2 linguri de făină și se lasa 10 minute la dospit, până face spumă.
După ce maiaua a dospit, o turnam peste făină, împreună cu sarea, oul, uleiul, frământăm un aluat nu foarte vârtos pe care îl punem la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Între timp pregătim umplutura:
Tocam ceapa și usturoiul verde mărunt.
Le calim intr-o lingura ulei 10 minute, până se înmoaie.
Separat, tocam mărunt branzeturile și le frământăm la robot, până se uniformizeaza compoziția. Adăugăm verdeturile, mararul tocat, dulceața de ardei iute, sare și piper, după gust.
Frământam bine compoziția rezultată.
După ce a dospit aluatul , îl împărțim în trei bucăți pe care le întindem pe rând, cu sucitorul în foi dreptunghiulare, decupam cercuri cu o formă rotundă , pe care le crestam ușor cu un cuțit de patru ori, formând patru laturi aproximativ egale și lăsând mijlocul neatins, precum în poze. Crestaturile vor fi cat de cât paralele, cât mai drepte. În mijlocul cercurilor, așezăm compoziția de brânză, cam o linguriță cu vârf, și unim laturile opuse ale fiecarui cerc în jurul ei, cât mai strâns, să nu se desfacă, apoi celelalte două laturi, ca să ne rezulte un trandafir.
Trandafirii rezultați se ung cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe.
Se coc în cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, cca. 30 de minute.
Unii mi s-au desfăcut, însă, chiar și așa, sunt foarte gustosi, pufosi, savurosi.
Se pot consuma atât calzi, cât și reci, însă cei mai buni sunt trandafirii fierbinți, proaspăt scoși din cuptor!
Poftă bună!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii