Albușurile se bat spumă împreună cu sarea, apoi se mai adaugă treptat 100g zahăr (spuma trebuie sa iasă tare si strălucitoare).
Într-un castron se pune untul topit si se bate bine cu 100g zahăr, apoi se adaugă treptat gălbenușurile (se bate in continuare până ce crema devine omogenă si grosuță).
Ciocolata se topește în bain marie (în aburi). Se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă lingură cu lingură, în amestecul de gălbenuș cu unt și se amestecă bine crema.
Peste albușurile bătute se adaugă treptat crema de ciocolată si făina (pentru ca compoziția să rămână pufoasă se amestecă încet de sus în jos cu telu). Se adaugă nucile rupte in bucăți mici (nu măcinate), în compoziție și se mai amestecă puțin.
În tava unsă cu unt și tapetată cu făină, se toarnă compoziția și se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru cam o oră (se poate verifica din când în când cu o scobitoare dacă blatul este gata).
Se scoate tortul din cuptor si se lasă la răcit. Îl tăiem pe orizontală, ca să obținem 3 blaturi cam de un deget grosime. Ungem cu marmelada de caise, apoi montăm tortul (blat-marmeladă-blat-marmeladă-blat-marmeladă... ungem cu marmeladă si marginea tortului, cu un start subțire, ca să se prindă bine glazura).
Se pune la fiert apa cu zahărul pudră și se lasă să clocotească câteva minute, amestecând continuu. Se stinge focul și se adaugă ciocolata, ruptă în bucăți. Trebuie amestecat bine și repede, pentru ca ciocolata să se topească si să se încorporeze bine. Glazura se lasă cam 20min la răcit.
În mijlocul tortului se toarnă glazura de ciocolată. Se lasă sa curgă singură uniform.
După cam 30min se poate tăia ce a curs pe lăngă și servi.
Cel mai bine merge Sacher Torte cu o cafea cu lapte. 😉☕️
https: //andreeaskitchen. Wordpress. Com
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii