Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Postat pe: 03-11-2016
(1)

Ingrediente

Blat
250 g făină
125 g unt gras
3 linguri de apă rece
2 gălbenușuri
Umplutura
sare
300 g ricotta
100 g telema de vacă
mărar verde
2 ouă
100 g smantână pentru gătit
sare
busuioc
12-15 roșii cherry

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Blat

- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;
- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;
- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;
- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;

Umplutura

- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;
- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;
- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;
- Turnați compoziția peste blatul precopt;
- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;
- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry