Tarta cu pui si legume

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu pui si legume

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 125 gr margarina
  • 2 albusuri
  • Pentru umplutura:
  • carne de pui (doar spate, gat, aripi)
  • 1/2 piept de pui dezosat
  • 100 gr bacon
  • 1 borcan(de 250 gr) de ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • cca 150 gr mazare(am avut congelata)
  • 25 gr amidon
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pentru uns tarta:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • sare

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca bine cu degetele margarina si faina, apoi se adauga cele 2 albusuri si sare. Se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pana il vom folosi.

Pentru umplutura, carnea/oasele de pui se taie mai marunt si se prajesc in putin ulei de masline pana se rumenesc, apoi se adauga apa cam cat sa le acopere si se lasa la fiert cam 20-25 de minute. Dupa acest timp, se strecoara zeama si se da deoparte pana o vom folosi si se alege carnea de pe oase (daca este cazul).

Pieptul de pui se taie cubulete (cam de 2 cm) si se pune la prajit in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu baconul si el taiat in cubulete dar mai mici. Dupa ce s-au rumenit, se adauga ceapa taiata feliute, usturoiul pisat si ciupercile. Mai lasam 2-3 minute, apoi punem morcovul si telina, la fel taiate cubulete mici si mazarea. Adaugam zeama de la oasele de pui de mai devreme, cat sa le acopere si lasam la foc iute pana scade jumatate din apa si legumele sunt fierte. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem amidonul dizolvat in 2 linguri de apa si amestecam pana se ingroasa, apoi luam de pe foc.

Aluatul il impartim in 2 bucati, una lasand-o putin mai mare. Din bucata mai mare intindem o foaie subtire cat sa ne ajunga sa imbracam o forma de 20 de cm (baza si marginile). Punem aluatul in forma unsa cu putin ulei si apasam cu degetele ca sa-l asezam bine pe margini. Cu ajutorul unei furculite se fac mici gauri pe fundul tartei. Punem umplutura iar din a doua bucata de aluat intindem alta foaie cat sa acoperim bine umplutura. Strangem cu degetele marginile ca sa le unim si facem o mica taietura in mijlocul tartei.

Batem galbenusul cu laptele si cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata tartei.

O dam la cuptorul preincalzit la 200ºC, pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Parteneri
Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca
Bucataras.RO

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp,...

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj