Strudele cu Mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Strudele cu Mere

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 140 g iaurt cu minim 3% grasime
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • Pentru crema de unt:
  • 200 g unt gras
  • cu 80% grasime
  • la temperatura camerei
  • 40 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • scortisoara

Mod de preparare

Framantam ingredientele manual sau cu ajutorul unui robot de bucatarie pana obtinem un aluat neted, elastic.
Preparam crema de unt prin omogenizarea untului cu faina.
Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, patrata, nu foarte subtire, potrivita ca si grosime, pe care o ungem uniform cu unt.
Facem cate doua taieturi pe fiecare latura a foii, dar nu pana la capat. Incepem sa pliem aluatul prin suprapunerea colturilor opuse.
Asezam "pachetul" obtinut cu partea spre care s-a facut plierea in jos, infoliem si dam la rece 30 minute. Cu cea de-a doua foaie procedam la fel.
Dupa jumatate de ora, scoatem aluatul, il asezam pe blatul de lucru uns cu ulei cu partea spre care s-a facut plierea in sus, intindem foaie si repetam identic pasii parcursi anterior.
Dam din nou la rece pentru 30 minute. Daca sta mai mult, nu-i bai. :)
Pregatim si umplutura: merele se curata si se taie cubulete. Se calesc cu 4 linguri de zahar pana se inmoaie putin, se adauga amidonul si la final, scortisoara. Le lasam la racit.
Intindem foile pe blatul uns cu ulei, portionam in patrate mai mari sau mai mici, pe care le umplem cu merele savuroase.
Asezam strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!
Aluatul este foarte bun, se lucreaza usor. De cand l-am descoperit, patiseria din coltul blocului m-a pierdut ca si client. Am preparat si pateuri cu branza, cu ciuperci, strudele cu branza dulce sau sarata, cu dovleac etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Ciorba de miel
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia