Framantam ingredientele manual sau cu ajutorul unui robot de bucatarie pana obtinem un aluat neted, elastic.
Preparam crema de unt prin omogenizarea untului cu faina.
Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, patrata, nu foarte subtire, potrivita ca si grosime, pe care o ungem uniform cu unt.
Facem cate doua taieturi pe fiecare latura a foii, dar nu pana la capat. Incepem sa pliem aluatul prin suprapunerea colturilor opuse.
Asezam "pachetul" obtinut cu partea spre care s-a facut plierea in jos, infoliem si dam la rece 30 minute. Cu cea de-a doua foaie procedam la fel.
Dupa jumatate de ora, scoatem aluatul, il asezam pe blatul de lucru uns cu ulei cu partea spre care s-a facut plierea in sus, intindem foaie si repetam identic pasii parcursi anterior.
Dam din nou la rece pentru 30 minute. Daca sta mai mult, nu-i bai. :)
Pregatim si umplutura: merele se curata si se taie cubulete. Se calesc cu 4 linguri de zahar pana se inmoaie putin, se adauga amidonul si la final, scortisoara. Le lasam la racit.
Intindem foile pe blatul uns cu ulei, portionam in patrate mai mari sau mai mici, pe care le umplem cu merele savuroase.
Asezam strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!
Aluatul este foarte bun, se lucreaza usor. De cand l-am descoperit, patiseria din coltul blocului m-a pierdut ca si client. Am preparat si pateuri cu branza, cu ciuperci, strudele cu branza dulce sau sarata, cu dovleac etc.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii