Se spala si se decojesc merele dupa care se dau pe razatoare. Se stropesc cu suc de lamaie sa prevenim oxidarea prea puternica.
Masuram toate celelalte ingrediente si le punem deoparte. Merele rase se scurg bine de tot de sucul lor, se pun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si se dunstuiesc pentru cateva minute dupa care se adauga zaharul tos, cel brun si nucile, scortisoara, cuisoarele si merisoarele si se mai dunstuiesc pana merisoarele incep sa pocneasca si sa se desfaca. Acuma gustati si daca va place mai dulce mai adaugati zahar., si cojile de lamaie si portocala.
Se ia de pe foc si se lasa la racorit.
Se iau foile de placinta si se aseaza una peste alta, 5 la numar, si se stropesc sau se pensuleaza cu ulei. Se presara pesmet peste ultima foaie dupa care se adauga 1/3 din cantitatea de mere (pe lungimea foilor). Se impatura aluatul ca sarmalele si se aseaza pe tava cu hartie de copt si se trece la urmatoarea patura. Din cantitatea data ies trei strudele.
Se ung cu ulei deasupra si se dau la cuptor la 350 f (180 c)
Cand sant coapte (foile sant rumene) se scot si se aseaza pe o tava si se pudreaza cu zahar praf. Se servesc reci, felii late de 2 degete.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii