Strudel cu Mere si Merisoare

Complexitate
redusa
Strudel cu Mere si Merisoare

Ingrediente

  • 15 foi de placinta
  • 50 ml ulei pentru uns foile
  • 2,5 kg de mere
  • 150 gr merisoare
  • coaja de la 2 lamai
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr nuci
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 250 gr zahar brun
  • 4-5 linguri mari de zahar tos
  • pesmet
  • 3 linguri de ulei pentru dunstuit merele

Mod de preparare

Se spala si se decojesc merele dupa care se dau pe razatoare. Se stropesc cu suc de lamaie sa prevenim oxidarea prea puternica.

Masuram toate celelalte ingrediente si le punem deoparte. Merele rase se scurg bine de tot de sucul lor, se pun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei si se dunstuiesc pentru cateva minute dupa care se adauga zaharul tos, cel brun si nucile, scortisoara, cuisoarele si merisoarele si se mai dunstuiesc pana merisoarele incep sa pocneasca si sa se desfaca. Acuma gustati si daca va place mai dulce mai adaugati zahar., si cojile de lamaie si portocala.

Se ia de pe foc si se lasa la racorit.
Se iau foile de placinta si se aseaza una peste alta, 5 la numar, si se stropesc sau se pensuleaza cu ulei. Se presara pesmet peste ultima foaie dupa care se adauga 1/3 din cantitatea de mere (pe lungimea foilor). Se impatura aluatul ca sarmalele si se aseaza pe tava cu hartie de copt si se trece la urmatoarea patura. Din cantitatea data ies trei strudele.

Se ung cu ulei deasupra si se dau la cuptor la 350 f (180 c)
Cand sant coapte (foile sant rumene) se scot si se aseaza pe o tava si se pudreaza cu zahar praf. Se servesc reci, felii late de 2 degete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia