Scones cu Morcov si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Scones cu Morcov si Gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru 8 scones:
  • 250 g faina de grau alba (fara emulgatori)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • un praf de nucsoara proaspat razalita
  • piper proaspat macinat
  • 80 g unt foarte rece taiat bucati mici (80-82%) - tineti in congelator cateva minute
  • 50 g gorgonzola rece rupta bucati mici
  • 1 morcov razalit fin
  • 1/2 ceapa rosie taiata marunt
  • 80 g smantana (intre 20-30%)
  • 1 ou ecologic + 1 pentru uns

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Intr-un blender puneti faina, praful de copt, sarea, piper, nucsoara si pulsati ca acestea sa se amestece bine. Adaugati bucatile de unt si pulsati din nou pana cand untul este bine incorporat si faina are o textura nisipoasa.

Transferati intr-un bol si adaugati morcov, ceapa si gorgonzola. Amestecati si inglobati bine acestea. Intr-un alt bol bateti oul cu smantana apoi turnati peste amestecul de faina. Formati intr-un aluat. Acesta va fi putin lipicios dar presarand putina faina incercati sa-l modelati intr-un cerc si impartiti acesta in 8 bucati.

Formati bile apoi apasati-le usor. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu, ungeti cu ou batut deasupra si coaceti 16-20 de minute, sau pana cand au o culoare aurie. Scoateti-le si lasati sa se raceasca pe un gratar de racire cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Serviti simplu, cu putin unt sau pentru mini sandwich-uri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos