Scones cu Morcov si Gorgonzola

Complexitate
redusa
Scones cu Morcov si Gorgonzola

Ingrediente

  • Pentru 8 scones:
  • 250 g faina de grau alba (fara emulgatori)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • un praf de nucsoara proaspat razalita
  • piper proaspat macinat
  • 80 g unt foarte rece taiat bucati mici (80-82%) - tineti in congelator cateva minute
  • 50 g gorgonzola rece rupta bucati mici
  • 1 morcov razalit fin
  • 1/2 ceapa rosie taiata marunt
  • 80 g smantana (intre 20-30%)
  • 1 ou ecologic + 1 pentru uns

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°c (gaz 6). Intr-un blender puneti faina, praful de copt, sarea, piper, nucsoara si pulsati ca acestea sa se amestece bine. Adaugati bucatile de unt si pulsati din nou pana cand untul este bine incorporat si faina are o textura nisipoasa.

Transferati intr-un bol si adaugati morcov, ceapa si gorgonzola. Amestecati si inglobati bine acestea. Intr-un alt bol bateti oul cu smantana apoi turnati peste amestecul de faina. Formati intr-un aluat. Acesta va fi putin lipicios dar presarand putina faina incercati sa-l modelati intr-un cerc si impartiti acesta in 8 bucati.

Formati bile apoi apasati-le usor. Asezati-le intr-o tava cu folie de aluminiu, ungeti cu ou batut deasupra si coaceti 16-20 de minute, sau pana cand au o culoare aurie. Scoateti-le si lasati sa se raceasca pe un gratar de racire cel putin la temperatura camerei inainte de servire.
Serviti simplu, cu putin unt sau pentru mini sandwich-uri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Tagliatelle cu somon si spanac
Bucataras.RO

Tagliatelle cu somon si spanac

Aceasta reteta am primit-o acum cativa ani de la o persoana draga mie.Pe germana se numeste Lachs Spinatlasagne,si poate va...

Tagliatelle cu somon si spanac
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia